Eldaritt

Syn: Jaspis Kambaba
Engelsk: Eldarite – Jasper Kambaba – Crocodile Jasper

En avvart av Rhyolitt. Eneste funnsted er Madagaskar pr.dags dato.
Den ble feilaktig kalt Jaspis Kambaba, men senere forskning har vist at denne ikke er en Jaspis stein. Da den inneholder Aegerin og feltspatkuler, kan den ikke kalles for Jaspis.
Visste du at i Mexico finnes nesten bergart, men fargene er omvendte. Den kalles Nebula. Endel mener steinen inneholder fossiler, men det er ikke riktig. Dette er en vulkansk stein og som tidligere skrevet, en avvart av Rhyolitt.

I vår butikk i Drammen, kan man bl.a. kjøpe og bare kikke på f.eks Eikeritt(granitt) som har Aegerin som inklusjon. Vi har også Mikroklin Aegerin «krystall».


En stein av fred og ro. Henter visdom fra eldgamle livsenergier og oppmuntrer til å elske seg selv og andre
Hjelper også med vitalitet, evnen til å takle byrder, rettferdighet, ønskeoppfyllelse, beskyttelse. Hjelper med angst, tvil og bekymringer..

Det hevdes stenen åpner for kosmisk vindu og er perfekt for Meditasjon. Ofte brukt av sjamaner.
Det er påstått å representere høy spiritualitet, kreativitet, selvuttrykk. Eldaritt gir energi til kilden til livsenergi som er tilgjengelig for hver persons indre. Det bidrar til å oppnå høyere bevissthetsnivåer som er viktig for mennesker i dag. Det stimulerer et individ til å uttrykke sin individualitet med originalitet og styrke. Med kjølig ro fjerner den brennende følelser, overveldende ambisjoner og aggresjon for mer avgjort roligere holdninger.

Chakra: Hjerte & Rot
Hardhet: 6
Hvordan rense steinen: I jord i 24 timer, eller med syngebolle eller smudge.

Tekst er hentet fra Mystica.no og faglitteratur på nett.