Skolesitt

Engelsk: Scolecite

Denne litt silkeaktige fibrøse steinen tilhører Zeolitt-familien. Monoklinsk krystallisering, se bildet nedenfor. Skolesitt forekommer ofte som «spray» av tynne, prismatiske nåler, ofte flatet på den ene siden, med skrå avslutninger og stripete parallelt med lengden på nålene.

Skolesitt er et mineral som vanligvis finnes i hulrom og brudd i basaltiske bergarter. Det forekommer også assosiert
med gneiser og amfibolitter. Det kan forekomme i syenittiske og gabbroiske legemer

Nøkkelord: indre fred, avslapping, ro, interdimensjonal reise, oppvåkning av hjertet
Chakraer: Tredje øye, Krone

Mohs scala: 5-5,5
Farge: Primært fibrøs hvit, men varierende inklusjoner kan fremkalle rosa, grønn eller rødoransje farge.

Healing Egenskaper
Skolesitt vekker forsiktig det høyere sinnet og hjelper oss til å få en dypere forståelse av vår sjels reise. Det er rolig energisparende meditasjon, forbedrer drømmestarten, hjelper med drømmenes tilbakekalling og astralreiser. Den rolige og beroligende energien til denne steinen bidrar til å berolige sinnet og gi åndelig forvandling. Det kan brukes til å bringe folk sammen i grupper ved å fremme toleranse og forståelse.

Denne steinen kan brukes ved store endringer i livet. Store endringer i livet er en typisk kilde til stress og bekymring og Skolesitt kan hjelpe deg til å fokusere på at det er nettopp er denne endringen i livet, som er årsaken til stresset og at det snart vil gå over.

En sten for natten.. Som lavendel-duften sies det at Skolesitt får deg til å føle deg fredelig og mer komfortabel. Plasser en Skolesitt under sengen din for å hjelpe deg med å få en god nattesøvn.

Ovenfor: Prismekrystall av Skolesitt. Kan kjøpes i den fysiske butikken til Mystica.no , men den er altfor skjør til å sendes:)

Tekst er hentet fra Mystica, faglitteratur på nett og Wikipedia